onsdag 21 februari 2007

Sallad med Fänkål och Apelsin





Jag brukar sällan laga samma rätt många gånger men har naturligtvis mina favoriter.
Detta recept är ett av dem....

2-3 Fänkål
1-2 Apelsin
olivolja
örtsalt
Peppar

Ev. pinjenötter

Tag bort 2 lager av fänkålen,Det brukara vara lite träigt.
Dela fänkålen en gång på längden och skär sedan i ca 0,5 cm tunna halvmånar.
Lägg fänkålen i en skål, tillsätt olivolja och örtsalt
Skär av skalet med en kniv runt om apelsinen så att fruktköttet kommer fram.
Skär den i fyra halvor och gör även halvmånar av dessa.
Lägg även apelsinebitarna i skålen med fänkålen.
Krydda med svartpeppar och tilsätt ev pinjenötter.
Blanda väl.


Det blir jättegott tex till kött eller mozzarella.
Man kan inte föreställa sig hur god denna sallad är innan man smakat den.
Den kommer från Sicilien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar