måndag 29 december 2008

Den Italienska Julmaten

Det är lite olika i Italien vad och när man äter varierar mycket beroende på var man bor. Den 24 December kallas la "Vigilia di Natale", då äter man på kvällen.
Den 25 äter man lunch.
Den 24 December äter man en middag baserad på fisk och grönsaker och den 25 äter man kött.
Detta är religiösa traditioner, i väntan på Jesus födelse äter man inte hans lekamen, alltså kött.

Olika saker som kan finns representerade "La Vigilia" i olika varianter är:
Pasta tex med fisksås, polenta, olika skaldjur (ostron, musslor, räkor,), fisk (helstekt fisk,
lax, lutfisk)

Olika saker som kan finns representerade på "la Cena di Natale" är, köttfärslimpa- polpettone (underbart gott tycker jag... :) ), färsk ravioli, tortellini i buljong, mycket friterat (också underbart gott hur de fritrar i Italien:)..), stek,anka, gåslever, en del äter kalkon men det är importerat från USA, listan kan göras jättelång.

Återkommer snart med recept, jag tänkte med börja med lite Italineska recept inför nyår eftersom att det inte har varit ännu och det kanske kan vara lite roligare för er just nu.
lillaMATbloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar