söndag 4 januari 2009





Så här gjorde jag pizzornna: Fast jag tog det gånger 4
500g mjöl
25 g jäst
1 msk socker
400 g mozzarella
300 g tomatsås
basilika
oliv olja
salt


Blanda jäst i 1 glas fingervarmt vatten i en bunke tilsätt även socker.
Tillsätt så mycket av mjölet så att det blir en kladdig deg, låt detta jäsa i 30 minuter.

Häll lite mjöl på bänken och lägg dit degen, jobba in salt och 2 dl ljummet vatten + resten av mjölet.
Arbeta degen i 15 minuter.
Gör en bulle av degen och skär ett kryss i den. Låt jäsa 2 timmar.
Kavla ut degen så att den passar på en bakplåt, fyll pizzan och häll över salt och olja.

Grädda i 250 grader i 15-20min.

Ska det vara pizza bianca tillsätter du alltså ingen tomat, utan bara mozzarella. Det är det enda som ska finnas på.

Jag fyllde mina pizzor med: 1. tomatsås, tonfisk, rödlök, ev kapris, salt, olja
fyllning nr 2. tomatsås, mozzarella, pesto, salt, olja
fyllning nr 3. tomatsås, mozzarella, sardeller, kapris, salt, olja
lillaMATbloggen

1 kommentar: