tisdag 20 februari 2007

Lite italiensk Mathistoria...

Det viktiga i italiensk matlagning är att varorna är färska, att man använder de råvaror som växer just nu och lokala råvaror.Det är också viktigt att det ska vara enkelt och lättsmält.

Italienarna pratar som oss om vädret men ännu mer diskuterar de om mat! Med sina jobbarkompisar i Italien pratar man om hur man städar hemma och hur man gör ett visst recept.

Tradition är nämligen också väldigt viktig där, man kan inte ändra ett recept hur som helst och exprimentera som vi gör, nej man ska hålla sig till receptet som helst ska vara ett familjerecept.

Recepten kan ju variera lite i de olika regionerna. Dessutom har alla olika regioner totalt olika matkulturer.

Det var lite introduktion till det italinenska köket, det är ett outömligt ämne och tro inte att det är slut än men där sätter jag punkt för mathistorian idag!

2 kommentarer:

  1. kan du inte skriva mer om italiensk mat? lite mer, vad italiensk mat är osv. jag menar typ inte recepts och sånt. jag håller på med ett skolarbete, mitt ämne är italiensk mat. behöver verkligen fakta och hjälp!

    SvaraRadera
  2. Jag har inte sett ditt inlägg tidigare.
    Är ganska ny som bloggare och jag trodde att eventuella kommentarer skulle synas direkt på hemsidan.
    Jag har inte loggat in på länge.
    Nu vet jag att jag måste godkänna kommentarerna. Ursäkta min miss Cassandra ...
    Ska skriva lite mer om italiensk mathistoria.

    SvaraRadera