tisdag 30 december 2008

Pasta till Italiensk Nyårsafton. Kom ihåg granatäpple...




Detta är min meny förslag till Italiensktnyårafton.

Till 4 peroner.

ca 400 g Linguine helst färsk pasta.
Det är som spagetti fast platta, inte lika breda som tagliatelle.

Bestäm själv hur mycket skaldjur, jag gillar mycket skaldjur, tänk på
att de blir mindre när de tinar. Kanske 0,5 kg totalt av frysta.
Frysta Skaldjur gärna räkor, musslor, tigerräkor, kräftstjärtar mm.
1 tomat i bitar
1 msk olja
1.5 dl grädde
3 msk ca hallon aceto balsamico
1 vitlök i hela klyftor
persilja
basilika
1 halvt granatäpple
örtsalt

Börja med att koka upp vatten med salt i till pastan.
Koka enligt förpackningen. Häll gärna lite vatten från pasta koket i pastasåsen när du häller i grädden. Då blir det inte torrt när du blandar såsen och grädden.



Pressa vitlöken med sidan av kniven eller skala dem och låt de vara hela.
Ta fram de skaldjur du bestämt dig för.
Häll olivolja i pannan och fräs skaldjuren + tomat + persilja + basilika och den hela vitlöken någon minut, tillsätt genast grädden.
Det är viktigt att det inte fåt koka för länge. Skaldjuren måste vara precis kokta.
Smaka av med örtsalt, lite balsamico vinäger och strö över lite granat äpple.


Blanda pastan i pannan där du gjort såsen, behåll lite vatten i från pasta koket om det behövs, häll gärna rikligt med olja eller smör i pastan så att den inte klibbar ihop. Pastan suger gärna till sig grädden, därför är det bra att kunna tillsätta ca 1 dl av pasta vattnet.



Det är viktigt med granatäpplet, det betyder tur och pengar nästa år!!!





lillaMATbloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar