tisdag 30 december 2008

Italiensk Nyårs Afton Antipasti





Som antipasti till Ditt Italineska Nyår skulle jag göra:

Marienerade skaldjur med italienskt bröd
Mini Bruschetta med soltorkad tomat, mozzarella, pesto


Marinera tex räkor och andra skaldjur som du hittar som känns italienska
gärna mini bläckfiskar om det finns, musslor i olika formaer, kräftstjärtor.
1 dl olivolja, ev rapsolja eller hälften oliv och hälften rapsolja
3 st klyftor vitlök
1 citron
persilja
salt
äppelcider vinäger
hallon balsamico vinäger
socker

Börja med att lägga det frysta skaldjuren i en stor stekpanna, låt det tina,
häll genast av vattnet från upptiningen men spara det.

Gör en marinad av 1 dl olja, beroende på vilken olja du väljer blir marinaden mer eller mindre stark. Smaken på marinaden beror mycket på hur stark oljan är.
häll i saften av 1 citron, hela persiljeblad, örtsalt, balsamico vinäger, äppelcidervinäger, socker, hela tillplattade vitlökar.
Smaka av marinaden, den ska bli sötsur. När du har regelrat smaken på marinaden häller du i den i kastrullen och värmer upp allt så att smakerna i marinaden smälter ihop. Servera kallt.
.
Blanda med skaldjuren. Låt dra ett tag innan du serverar det i en skål och låter
alla få italiensk bröd eller annat stenugnsbakat bröd.

Till de mini bruschettorna behövs

1 baguette, så liten som möjlig
1 frp soltorkade tomater
1 burk pesto
2 st mozarella
1 st vitlöksklyfta
basilika

Skär mozzarellan i små fyrkanter, dela även tomaterna om är stora,
skala vitlöksklyftorna.
Blanda soltorkaade tomater + pesto + basilika.
Skär brödet dela ev skivorna om de verkar för stora.
Grilla ev skivorna i ugn eller i stekpanna, dela vitlöken och "bred" den på bröden.
Servera bröden med mozzarella röran och en droppe olivolja på.














lillaMATbloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar