Idag har vi ätit friterad auberigine...
4 personer:
3-4 st auberegine
2 ägg
1 dl ströbröd
salt
Skiva auberginen på längde så att de blir ca 1/2 cm tjocka.
Lägg dem på ett fat och strö salt över, lägg ett annat fat ovanpå och ställ någonting tungt ovanpå. Släng bort det vatten som sedan bildasDetta gör man för att ta bort det sträva i aubeginerna. Låt dem stå 1 timme. Skölj sedan av dem saltet.
Vill du kan du ju hoppa över det.
Torka dem väl och doppa dem i det uppvispade ägget, sedan i ströbröd (vill du kan du blanda i parmesan och persilja också i ströbrödet) med salt och peppar.
Frittera dem i ganska mycket olivolja, det ska vara några centimeter djupt.
Man kan naturligtvis bara steka dem i smör eller olivolja också, om du föredrar det.
lillaMATbloggen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar