onsdag 31 december 2008

Italiensk Nyårs Afton Secondo



Till secondo i Italien får man inte glömma att servera gröna linser med
grisfot.

Du kan blötlägga och koka linserna enligt förpackningen och servera den med
grisfötter. Det är natruligvis många som inte äter det men det är traditdione att
alltid ha det, speciellt linserna som bringar tur och pengar.
Vill man kan man bara servera en sallad med linser i.

Dessutom kan du servera olika italienska salami och ostar.
Ostarna behöver inte vara italienska utan man äter också mycket Brie, Camenbert mm
i Italien som secondo.
Då serverar man det italienska brödet och skär salamin i tunna skivor och skär skivor av osten vid bordet, så stora som man vill ha. Sedan äter man en bit salami och en bit bröd. När man äter vid bordet lägger man oftast inte salamin i brödet utan man äter det separat. Salamin på tallriken, som man skär och bröd utan smör.
Är det olja doppar man brödet i den. Man kan ju väldigt gärna servera oliver,
kapris, soltorkade tomater mm till detta.





lillaMATbloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar